MANSIKKALEIVOKSET



Ainekset:





Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 ps (50 g) mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1/2 dl maitoa

Täyte:
2 dl vähälaktoosista vispi- tai kuohukermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
3 rkl sokeria
300 g mansikoita

Koristelu:
2 rkl mansikkahilloa
250-300 g mansikoita

hyytelösokeria

vettä tai punaista mehua

sitruunamelissaa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista levyä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele mansikat pieniksi paloiksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja mansikat kermavaahtoon.

3. Leikkaa jäähtynyt levy kolmeen osaan. Kostuta levyt maidolla. Levitä täyte tasaisesti kahteen väliin. Laita kevyt paino kakun päälle ja nosta kylmään noin puoleksi tunniksi.

4. Levitä kakun pinnalle ohut kerros mansikkahilloa ja koristele mansikkaviipaleilla. Valmista hyytelö hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja levitälusikalla mansikoiden päälle. Anna pinnan hyytyä kylmässä 15 minuuttia.

5. Leikkaa kakku leivoksiksi terävällä ohutteräisellä veitsellä ja koristele ne sitruunamelissalla.