Kääretorttu

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Paras vaahto syntyy huoneenlämpöisistä kananmunista. Vatkaa vaahtoa, kunnes se on vaaleaa. Voit vielä tarkistaa vaahdon pysyvyyden. Pysäytä vatkain ja nosta terät ylös. Pudota teristä taikinaa vaahdon pinnalle. Jos tiputetusta taikinasta jää kuvioita vaahdon pinnalle, vaahto on valmis. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukan avulla.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Täytä jäähtynyt torttu ja rullaa leivinpaperin avulla kääretortun muotoon. Jätä saumakohta alle ja nosta rulla jääkaappiin.

Kääretortun kuorrutteet