Kääretorttu
Suklaakääretorttupohja
Lisää taikinaan 2 rkl kaakaojauhetta
Makeistäyte
1 dl murskattuja karkkeja esim. daim
Vaahdota kerma. Lisää rahka, sokerit ja makeiset vaahtoon. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle. Rullaa torttu kiinni leivinpaperin avulla.
Arkinen täyte (maidoton)
2 - 3 dl hilloa tai marjasosetta
Jäätelötäyte
4 rkl sokeria tai marjalikööriä
Pehmennä jäätelö ja levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Soseuta marjat ja lisää halutessasi joukkoon marjalikööriä. Levitä marjasose jäätelön päälle. Pakasta vähintään kaksi tuntia.
Tuorejuustotäyte
200 g appelsiinituorejuustoa
Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, mehu ja sokerit. Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle. Rullaa torttu kiinni leivinpaperin avulla.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Paras vaahto syntyy huoneenlämpöisistä kananmunista. Vatkaa vaahtoa, kunnes se on vaaleaa. Voit vielä tarkistaa vaahdon pysyvyyden. Pysäytä vatkain ja nosta terät ylös. Pudota teristä taikinaa vaahdon pinnalle. Jos tiputetusta taikinasta jää kuvioita vaahdon pinnalle, vaahto on valmis. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukan avulla.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Täytä jäähtynyt torttu ja rullaa leivinpaperin avulla kääretortun muotoon. Jätä saumakohta alle ja nosta rulla jääkaappiin.
Kääretortun kuorrutteet
Suklaakuorrutus
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Valuta kääretortun päälle raitoina tai päällystä torttu suklaalla.
Kermakuorrutus
Vaahdota kerma ja lisää sokerit joukkoon. Pursota tai levitä vaahto kääretortun päälle. Koristele vielä marjoilla, hedelmillä, makeisilla tai suklaalastuilla.
Marenkikuorrutus (maidoton)
Erottele valkuaiset keltuaisista. Vaahdota kestäväksi vaahdoksi ja lisää sokeri. Levitä vaahto valmiin kääretortun päälle ja muotoile lusikan avulla mieleiseksesi. Paista vaahto kauniin ruskeaksi 250 asteessa uunin ylätasolla noin 2 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.